En induktionshäll fungerar genom att generera ett starkt, oscillerande magnetfält som reagerar med metallplattan på kokkärlet. När kokkärlet placeras på induktionstoppen blir metallplattan magnetiserad och skapar virvlande strömmar i kokkärlet. Dessa virvlande strömmar genererar värme som överförs till maten eller vätskan i kokkärlet, vilket gör att det värms upp.

Endast ett sökresultat

Induktionshäll 3500W

Det ursprungliga priset var: 3623.75 kr.Det nuvarande priset är: 3063.75 kr.
Beröringskänslig drift, effekt eller temperatur justerbar i 17 steg. Temperaturområde: 35-240˚C. Lämplig för kokkärl med bottenstorlek från ø140 mm till ø280 mm. Med timerfunktion från 0-180 minuter. Utrustad med elektroniskt överhettningsskydd. Tillåten maximal belastning av hällen: 20 kg Mycket snygg design som inte ser malplacerad ut under levande tillagning. Mycket platt hölje med ram i rostfritt stål. Keramisk glasyta med integrerad digital display. Mått 337x417x (h)85 mm Spänning 230 V Effekt 3500W

Det som är unikt med en induktionshäll är att den endast värmer upp kokkärlet och inte själva kokzonerna, vilket gör att induktionstoppen håller sig relativt sval även när den används under längre tid. Dessutom går processen mycket snabbt då det inte behövs någon uppvärmningstid, utan värmen genereras omedelbart när kokkärlet placeras på hällen.

För att induktionshällen ska fungera krävs det att kokkärlet är gjort av magnetiskt material som reagerar med det oscillerande magnetfältet. Om kokkärlet inte är magnetiskt kommer det inte att värmas upp av induktionstoppen.